Website Generator

DIGITÁLIS HANG-, ÉS VIDEOTECHNIKAI ALAPOK

A nélkülözhetetlen tudás

4 ÓRÁS TANFOLYAM

Mindazoknak ajánljuk, akik bármilyen szinten video- és hanganyagokat szeretnének készíteni és az elméleti, gyakorlati és technikai alapkérdésekre szeretnének választ kapni.. Tematika

- Kezdési időpont: egyeztetés alapján, folyamatosan

DIGITÁLIS HANG-, ÉS VIDEOTECHNIKAI ALAPOK TANFOLYAM TEMATIKÁJA

Matematikai alapok:

A számok normál alakja, logaritmus függvény. számrendszerek, kettes számrendszer


Számítástechnikai alapok:

A bit és a Byte definíciója, számábrázolások a számítástechnikában, a kettő hatványai, fixpontos és lebegőpontos számábrázolás.


Hangtechnikai alapok:

Az emberi hallás tulajdonságai, hallásküszöb, alsó és felső határfrekvevia, sávszélesség. A decibel fogalma. Analóg hangátvitel, rögzítéstechnikák.


Videótechnikai alapok:

Hogyan látunk? Az emberi szem. A mozgófilm. Elektronikus képalkotás. Alapvető videótechnikai eszközök, kamera, monitor, a katódsugárcső felépítése. Fekete-fehér és színes képalkotás. RGB és YUV videórendszerek. PAL/SECAM és NTSC rendszerek. Progresszív és váltottsoros képalkotás. Képarányok, 4:3, 16:9, Letterbox, Anamorphic 16:9. Rögzítéstechnikák.


Digitális jelfeldolgozás:

Folytonos függvények, nem folytonos függvények. Mintavételezés. Mintavételi tétel. Mintavételi frekvencia. Bitmélység. Kvantálási zaj, aritmetikai zaj.


Digitális hangfeldolgozás:

Szabványok, Audio CD, Linear PCM, Broadcast szabványok, tömörítések


Digitális videofeldolgozás

Szabványok, SD/HD/UHD felbontások, 2K, 4K, Színmintavételezés, tömörítési eljárások, Fogalmak: Konténerek, codecek, CBR, VBR, félkép dominancia, Pixel arányok. Codecek összehasonlítása, munkafolyamat optimalizálása.

DIGITÁLIS HANG-, ÉS VIDEOTECHNIKAI ALAPOK TANFOLYAM ÁRA


4 ÓRÁS TANFOLYAM

16 000 Ft + ÁFA
kedvezmények *
  • egyéni képzés
  • személyre szabott
  • célirányos

* KEDVEZMÉNYEK

A visszatérő hallgatóinknak, akik már résztvettek bármely 10 órás, vagy  csoportos képzésünkön, 10 % kedvezményt biztosítunk.